Svi počeli da vrište: Dječak ustao usred svoje sahrane, zatražio čašu vode i opet legao u kovčeg

Ova priča je mnoge prestrašila i ostavila bez teksta. Pitanje je kako je ovakvo nešto uopšte bilo moguće. Riječ je o navodnom slučaju koji se odigrao u Brazilu. Dvogodišnji dječak  Kelvin Santos je proglašen mrtvim zbog upale pluća.

To se desilo 2012. godine. Tokom pogreba, kako to biva, on je bio u otvorenom kovčegu.  20 sati nakon proglašenja njegove smrti, desilo se nešto što je sve prisutne ostavilo zaprepaštene. On se pomjerio, probudio i čak zatražio vode. Zamislite to.

Pa takvo nešto nemamo prilike vidjeti ni na filmovima. Svi su počeli da vrište, a njegov otac, Antonio Santos se ponadao da je riječ o čudu. Ipak, to se nije dogodilo jer je dječak odmah bio u prvobitnom položaju.

Nije imao reflekse i nije bio živ. To je nešto što bi teško ko mogao da objasni. Dječak je ponovo proglašen mrtvim, a otac je čak želio tužiti bolnicu jer su oni nešto propustili s obzirom da u prvom slučaju nije bio mrtav.

Postoji teorija da kod pacijenata koji nisu moždano aktivni, imaju moždanu smrt, mogu reagovati pokretima. Što znači da su ti pokreti ustvari refleksi. Opet, u tim situacijama nije zabilježeno da neko priča. Tako da ostaje pitanje šta se zapravo desilo tada.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *