ŠTA SE KRILO IZA OSMIJEHA? Svi su u šoku zbog samoubistva trudnice, a psihijatri kažu da su OVO ZNACI UPOZORENJA!

Vijest o samoubistvu pripadnice Vojske Srbije Bojane Milanović (24) potresla je Srbiju. Još potresnija je činjenica da niko od njenih najbližih ne zna razlog ovog čina, već o Bojani govore kao o nasmijanoj djevojci koja je samo o svadbi pričala. Stručnjaci takođe ne mogu tačno da kažu zbog čega je Bojana povukla oroz, mada njen čin prepoznaju kao posljedicu „skrivene depresije“.

Bojana Milanović se ubila u nedjelju uveče u selu Dublje kod Bogatića, u porodičnom domu svog vjerenika Joviše Marinkovića. Pucala je na sebe u krevetu, iz lovačkog karabina nesuđenog supruga. On ju je pronašao sutradan ujutru kada se vratio sa noćnog dežurstva. Bila je u četvrtom mjesecu trudnoće.

Tajnu o motivu Bojana je odnijela u grob, ali otvorilo se bezbroj pitanja šta je moglo da dovede do ove tragedije…

Trudnoća – velika promjena

Psihijatar prof. dr Milan Milić kaže da je trudnoća stanje koje može imati uticaja na psihičko stanje žene.

– Trudnoća je veliki događaj za ženu, sve to sa čime se ona tada nosi ne zove se bez razloga drugo stanje – kaže dr Milić.

Bojana i Joviša trebalo je da se vjenčaju ove subote. Njeni najbliži ispričali su za medije da je ona samo o ovom događaju pričala.

U trenutku kada je trudna pripadnica Vojske Srbije sebi oduzela život pucnjem iz lovačkog karabina, u kući u selu Dublje pored Bogatića, bila je gotovo cijela porodica. Čuli su da je nešto puklo, al nisu ni slutili kakva se tragedija odigrala iza zatvorenih vrata sobe.

Čin Bojane Milanović da u sebe puca iz lovačkog karabina dr Milić karakteriše kao znak.

– Kada neko potegne na sebe vatreno oružje uzrok ili razlog su eksplicitni. Nešto ozbiljno i teško u osobi je tada prelomilo. I to nije bio nekakav alarm odnosno upozorenje, poput uzimanja velike količine lijekova, gdje postoji razmak od nekoliko sati da vas neko pronađe i spasi već čvrsta odluka – kaže Milić.

Bojanin vjerenik ispričao je za medije da je u potpunom šoku i da je ovo bio grom iz vedra neba.

– Otišao sam preksinoć na posao. Sve je bilo u redu kad sam krenuo. Da nešto nije bilo kako treba, ja bih primijetio. Ona je bila vedra, nasmijana kao i uvijek. Kad sam došao, zatekao sam stravičan prizor – rekao je Joviša Marinković.

Bojanin vjerenik rekao je za medije da je ona tog kobnog dana bila „vesela, kao i svaki drugi dan“. Familija kao i komšije pričaju o njima kao „najsrećnijem paru koji poznaju“. Tom opisu priliče i fotografije koje je ovaj par napravio samo tri dana prije Bojaninog samoubistva. Par je posjetio manastir Kaona, gdje su se slikali zagrljeni i nasmijani. Bojanu je Joviša tada fotografisao između freske Bogorodice koja ljubi malog Isusa Hrista i kolevke za bebu, što je vjerovatno njena posljednja fotografija.
Bojanina snaha Dragana koja živi u istoj kući i takođe je u drugom stanju, prisjetila se da je nešto puklo, ali da nije ulazila u sobu smatrajući da se Bojana odmara, a i rijetko je izlazila, jer je ranije živjela u Sremskoj Mitrovici, pa ovaj kraj ne poznaje najbolje.

– Ona je ovdje od Nove godine i nije izlazila previše napolje – rekla je snaha.

To je potvrdila i njena najbolja drugarica Kristina Palikuća, rekavši da se Bojana od kako je zatrudnila malo otuđila od prijatelja i slabije dolazila u rodnu Sremsku Mitrovicu.

Kako je ispričala Bojanina najbolja drugarica Kristina Palikuća, Bojana je nekoliko dana ranije imala manje krvarenje, zbog čega je bila zabrinuta za nju.

Međutim, Bojana je tvrdila da je sve u redu i sa njom i sa bebom, kao i da su joj prepisali lijekove za održavanje trudnoće.

Postavlja se pitanje da li je krvarenje prouzrokovala skrivena depresija i problemi koji su Bojanu tištili iznutra.

– Skrivene depresije manifestuju se telesnim tegobama, od glavobolje, problema sa spavanjem, do problema sa stomakom – dodaje dr Milić.

Ova nesreća, nažalost, primjer je kako je teško naslutiti da li će neka osoba izvršiti samoubistvo.

Dr Milić kaže da predviđanje stručnjaka u procentima iznosi 70 odsto, dok preostalih 30 odsto ostaje zauvijek zagonetka.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *